2014. dec 17.

Akkor most elkezdjük

írta: sombreros
Akkor most elkezdjük

img00388-20141128-1122.jpgMiért éppen Mexikó?

Lassan két hónapja itt vagyunk Mexikóban. Ezalatt számtalanszor elhangzott az ígéret magunknak és másoknak, hogy most már aztán tényleg elkezdjük írni a blogot, amit még otthon álmodtunk meg, s amiben a mexikói tartózkodásunk élményeit, benyomásait, a felmerülő gondolatokat (ha lesznek) terveztük összeszedni magunknak és mindenkinek, aki rászánja az időt, hogy elolvassa. Most végre, egy kis hegyi faluban, Pátzcuaro-ban sikerül a blogra szánt első mondatokat laptopba pötyögni. Juhhé!

Tekintve, hogy már mögöttünk van 60 itt töltött nap, a blogon rendhagyó módon párhuzamosan tesszük majd közzé a visszatekintő, korábbi élményekhez kapcsolódó, és az aktuális bejegyzéseket.  Rendhagyó azért is, mert ketten fogjuk írni. Két egymástól független szempont, stílus stb. Bízunk benne, hogy működni fog. Majd meglátjuk!

Akkor vágjunk is bele!

Kik vagyunk?

Iza, a magyarországi és európai szegénység ellen küzdő civil szervezetek világában töltött bő 10 év után inspirációra, feltöltődésre, tanulásra vágyva vágtam neki Mexikónak.

Zoli, a roppantul unalmas munkahelyemet otthagyva poszt apokaliptikus életművész létre vágyva indultam neki az Újvilágnak.  

„Miért éppen Mexikó?” - tette fel a kérdést értetlen arccal legtöbb barátunk, családtagunk, ismerősünk. A rövid válasz, hogy egy régi vágy – Latin-Amerikában eltölteni hosszabb időt – és sok-sok véletlen (Mexikóba kiköltöző unokatestvér; a többi, környékbeli országba szóló repülőjegyek árainál jóval kedvezőbb jegyárak) tereltek minket finoman és szervesen a döntés felé. A hosszabb válasz – remélhetőleg – majd a blog-bejegyzésekből összeáll.

 

Szólj hozzá